La Festa Major dels Petits

La Festa Major dels Petits va néixer l’any 2000 i consisteix en la cercavila de tots els balls populars dels petits, que actuen a imitació dels balls populars dels grans. Fan un recorregut pels carrers del casc antic de la vila i finalment fan la representació lluïda davant de l’Ajuntament. Els balls de la Festa Major dels petits actualment són el drac, els diables, els Serrallongues, els gegants, els capgrossos, els bastoners, les panderetes i les gitanes. Tots van acompanyats de grallers (en aquest cas, adults). Les colles són a imatge i semblança de la colla adulta, per la qual cosa són iguals d’indumentària que les colles dels grans, amb algunes excepcions: els gegants són fets a imatge dels gegants antics, el Quintí i la Neus; els capgrossos són diferents als dels adults, amb motius més infantils i alguns personatges diferents; les panderetes, en fer-se la colla adulta van canviar el color de les faldilles, però les petites, que són les originals, han mantingut els colors d’origen.

En arribar a plaça, en acabat de la cercavila, els balls que tenen ball parlat també fan la seva representació, adaptada a l’edat dels participants (és a dir, el Ball de Diables, el Ball d’en Serrallonga i el Ball de Gitanes).

En total la Festa Major dels Petits compta amb més de 130 nens i nenes entre les edats de 4 a 18 anys.

Català
鶴橋ブランドコピー スーパーコピー ブランドコピー コピーブランド ロレックス スーパーコピー ロレックス コピー モンクレール スーパーコピー モンクレール コピー モンクレール ダウン コピー シュプリーム スーパーコピー シュプリーム コピー ウブロ スーパーコピー ウブロ コピー ルイヴィトン スーパーコピー ルイヴィトン コピー ブランドiphoneケースコピー グッチ スーパーコピー