Comunicat de suspensió dels actes principals de la Festa Major de Sant Quintí de Mediona 2020

El 6è concurs Toni Planells ja té guanyador.
juliol 30, 2019
Reserva d’entrades FESTA MAJOR SIMBÒLICA 2020
agost 6, 2020
El 6è concurs Toni Planells ja té guanyador.
juliol 30, 2019
Reserva d’entrades FESTA MAJOR SIMBÒLICA 2020
agost 6, 2020

A causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i, sobretot, pels últims rebrots sorgits a diferents municipis catalans l’Ajuntament ha decidit suspendre els actes principals de la Festa Major per evitar mals majors, després d’estar analitzant diversos escenaris des de finals de maig amb la Comissió de la Festa Major i representants dels balls populars. Així, tots aquells actes que per la seva qualitat i tradició eren multitudinaris no es podran fer per així minimitzar riscos de contagi comunitari amb el que això podria ocasionar per la salut de les persones i per les conseqüències que tindria en el desenvolupament social i econòmic de la vila. Per tant, per prudència i responsabilitat i com han fet la majoria de municipis del país se suspenen el correbars, el correfoc, les cercaviles, els balls a plaça i les festes nocturnes, entre d’altres.

Malgrat això, la Festa Major sí que se celebrarà de manera simbòlica i comptarà amb actes en espais tancats, aforaments reduïts, mesures sanitàries i distanciament social, també oberts a les propostes que puguin sorgir dels balls populars sempre que es garanteixin aquestes condicions. Per tant, la del 2020 serà una festa major molt diferent de la tradicional que hem viscut ininterrompudament durant els últims 80 anys.

Per tant, malgrat haver estat explorant diversos escenaris i preparant alternatives els rebrots d’aquests darrers dies han acabat imposant la crua realitat i amb aquestes condicions resultaria del tot imprudent plantejar la Festa Major en la seva plenitud, la qual és un dels elements més importants de la identitat local de Sant Quintí, combinant tradició i alta participació, i essent una de les festes referents al país atès que forma part del patrimoni festiu de Catalunya. Per tot plegat, esperem tornar el més aviat possible a la normalitat i celebrar amb tota la seva plenitud la nostra Festa Major l’any que ve amb més il·lusió que mai.

Visca Sant Quintí i visca la Festa Major!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *