Aquest 2022, tornem a omplir places i carrers per la Festa Major

Informació dels actes de Festa Major 2021
agost 17, 2021
Sant Quintí celebra la seva identitat folklòrica amb una Festa Major per a tots els públics
agost 9, 2022
Informació dels actes de Festa Major 2021
agost 17, 2021
Sant Quintí celebra la seva identitat folklòrica amb una Festa Major per a tots els públics
agost 9, 2022

Aquest 2022, tornem a omplir places i carrers per la Festa Major

Cartell oficial de la Festa Major, per Oriol Pauné
  • Del 16 al 23 d’agost, el municipi acollirà els actes d’una edició marcada, entre d’altres, per la tornada dels tradicionals grups folklòrics, el correbars i les cercaviles
  • L’organització anima als veïns i veïnes a participar al carrer per recuperar l’esperit de la festa de l’any i tornar a teixir complicitats entre els vilatans

Els carrers de Sant Quintí de Mediona es tornaran a omplir, després de dues edicions marcades per la pandèmia, per celebrar la seva esperada Festa Major. Del 16 al 23 d’agost, el municipi acollirà els actes d’una edició marcada, entre d’altres, per la tornada dels tradicionals grups folklòrics del municipi, la represa del Correbars, les Cercaviles i la Festa Major dels petits. Tot plegat, acompanyat d’una destacada oferta cultural i un repertori de concerts per a tots els públics.

Després de tres anys tornem a la plaça! Tornen les cercaviles, torna el correfoc i tornem a representar els balls a la plaça com ens agrada i ens fa emocionar. I per descomptat tornen els concerts i les festes de nit” ha remarcat Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona.

En aquesta edició, l’organització de la Festa Major, conformada per la Comissió de Festes, l’Ajuntament de la vila i les entitats i voluntaris que hi col·laboren, volem animar als veïns i veïnes de Sant Quintí a participar al carrer per recuperar l’esperit de la festa de l’any. El pregoner serà un clar exemple d’aquesta voluntat, a càrrec del quintinenc ‘Pere Llenguado’ i la seva banda, oferirà un discurs en clau musical marcat per l’humor i la disbauxa.

“Necessitem rescabalar-nos de tot plegat, sortir al carrer amb la nostra gent per festejar uns dies d’alegria, per esbargir-nos, passar-ho bé, xerrar, riure, ballar i teixir complicitats”, explica Lídia Grau, regidora d’Acció Cultural i Participació de Sant Quintí de Mediona.

El municipi comptarà amb les actuacions dels tradicionals grups folklòrics després de dues edicions atípiques: el Drac Quintifoc, el Ball de Diables, la Colla Gegantera, els Capgrossos, els Bastoners, el Ferafoc, les Panderetes, les Gitanes i el Ball d’en Serrallonga, a més dels Falcons de Vilafranca com a colla convidada. Entre les principals novetats, destaca la tornada de la Neus i el Quintí, els gegants centenaris de la vila, gràcies a un acord de cessió que els permet tornar a ballar en diferents actes del municipi; i l’aspecte renovat de la parella de gegants formada pel Roger i l’Elisenda, després dels treballs de restauració executats en el tors, el cap, les mans i les corones.

A més, la vila acollirà un ventall de concerts i actuacions musicals per a tots els públics que prioritzen, com és habitual, el talent local. El repertori inclou des de composicions de glosa fins a les tradicionals havaneres, passant per propostes de karaoke, grups de versions, DJ, i actuacions amb un component d’improvisació que destacaran per la seva proposta creativa i diferencial. Tot això a banda de la tradicional cobla que acompanya, com cada any, l’actuació sardanista.

La celebració de la Festa Major d’enguany ha estat possible, un cop més, gràcies a l’esforç i dedicació de la Comissió de Festes, que aquest any compta amb un relleu generacional gràcies a l’adhesió de nous membres, a banda de l’Ajuntament i les entitats, voluntaris, col·laboradors i treballadors municipals.

El programa d’actes es pot consultar a continuació.  L’Ajuntament repartirà els programes físics, que inclouen continguts exclusius, durant la setmana del 8 d’agost al domicili de tots els veïns i veïnes.


CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES DE LA FESTA MAJOR 2022 AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *